Egy falatnyi gyémánt

Egy falatnyi gyémánt

2012. október 02. - ninoness

Ez a mai is egy hosszú, de eredményes nap volt - leszámítva azt, hogy megint eltévedtünk :D (de csak semmi büntetés ;))

Először is, reggel 9re kellett elmenni az International Office-ba, hogy hivatalosan is beiratkozzunk a Johann Wolfgang Goethe-Universität-re, amúgy a folyamat rendkívül gyorsan lement - kb. 5 perc volt -, de egy halom papírt kaptunk... Ezeket még nem sikerült teljesen átböngészni, de ami felkeltette az érdeklődésemet, az egy kuponfüzet, melynek segítségével múzeumokat, állatkertet, színházat, éttermeket látogathatunk vagy teljesen ingyen, vagy pedig kedvezményesen. A tanítás úgyis csak 15-én kezdődik, így hát van egy csomó időnk arra, hogy kihasználjuk ezeket a lehetőségeket.
Délelőtt még voltunk élelmiszer-, illetve egyebek-vásárláson, majd egy kiadós spagetti után el kellett mennünk egy német bankba, hogy megnyissuk a számlánkat.
Itt ugyanis minden totál máshogy működik, mint otthon.
Először is, szinte sehol sem fogadnak el MasterCardot, tehát a "Minden másra ott a MasterCard" szlogen úgy tűnik, csak a magyar határon belül funkcionál. Errefelé a Maestro típusú bankkártyákat részesítik előnyben, így nagy keresgélések után, de sikerült egy totál megfelelő kondíciókkal összekapcsolt bankszámlát nyitnunk.
Maga a folyamat volt egyébként érdekes....a számlanyitás időtartama vetekszik a hazaival, tehát 2 darab számla megalkotásához másfél órát ültünk Matthias Schreiberrel szemben, ám a dolgok lefolyása merőben más volt, mint a megszokott magyar ügyintézés.
A váróteremben ücsörögtünk, amikor is egy fiatal bankár jött felénk, kezet nyújtott és odavezetett minket az asztalához. Kihúzta nekünk a széket, külön kis tálcára kikészített üdítővel kínált meg (és mielőtt elindult volna felénk, hogy odatereljen a saját pultjához, láttam, ahogy lopva egy mentolos cukorkát dob a szájába). Matthias amúgy nem volt több 27-28 évesnél, rengeteget megtudtunk róla, miközben felvette az adatainkat, ugyanis kellemes diskurzusba elegyedtünk vele, de sosem tértünk el eredeti célunktól, a számlanyitástól.
Végül ajánlott nekünk látványosságokat és tanácsokat adott a "Mindenképpen megnézzük"-lista kibővítéséhez. Amint megkérdezte, hogy minden rendben volt-e, elégedettek vagyunk-e, rögtön az az érzés fogott el, hogy Magyarországon miért nincs ilyen?!
Az otthoni kiszolgálásra körülbelül az az egy dolog hajazott, ahogy egy másik bankból elküldtek minket, mivel még nincsen lakcímünk. A Matthias-féle Commerzbanknál viszont érdekes módon azt is megengedték, hogy a hiányzó űrlapokat pár nap késéssel, utólag nyújtsuk be...elég érdekes. :)

Holnap 3kor indulunk City Tour-ra, sőt a Maintower-be is felmegyünk, ahonnan terveim szerint gyönyörű panorámaképeket fogok készíteni az alattam elterülő Frankfurt látképéről. :)

Bis später

"Az életben tényleg a család a legfontosabb. Vannak napok, amikor imádjuk őket, máskor szeretnénk titkos árvák lenni, de végül is ők azok, akikhez mindig hazatalálhatsz."

U.i.: Megvettem a repülőjegyet (retúrt) tegnap, úgyhogy most már biztos, hogy hazamegyek, de az is tuti, hogy még egy kicsit visszajövök ide majd. :P
Karácsony miatt nagy mák, hogy normál áron tudtam foglalni. Egyik nap még 20 euró, 3 napra rá meg 60...:D

A bejegyzés trackback címe:

https://ninoness.blog.hu/api/trackback/id/tr344816839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása