Egy falatnyi gyémánt

Egy falatnyi gyémánt

2012. október 16. - ninoness

15-én kezdetét vette idekint is (épp idejében amúgy :D) a téli szemeszter, tegnap azonban nem volt órám, csak ma. Összesen 5 órát vettem fel, ezek közül ha minden jól megy, kettőt talán otthon is el tudok fogadtatni, de ezt majd a későbbiekben meglátjuk. :)
Sajnos az ötből három órám nem a főépületben van, hanem Frankfurt egy másik városrészében, ahol az Erasmus-központ is van, itt csak olyan órákat lehet tanulni, amelyek többségét külföldi diákoknak hirdetik meg. :)
Holnap két órám lesz, az egyik szerencsére az "igazi" egyetemi épületben, aminek felettébb örülök, ugyanis igyekeznék minden időmet ott tölteni, ha lehetne, mert egyszerűen fantasztikus az a környék. :) Barátságos, kellemes, biztonságot árasztó és kultúrával teli. ;)
A rossz hír, hogy tegnap már a téli kabátomat kellett felvennem, mert lassan annyira hideg van, hogy sapka nélkül lefagy az ember feje, és ennél csak rosszabb lesz az állapot...
Persze sokan elég furán néznek ám ránk, mert körülbelül úgy nézhetünk ki, mintha két kis hóember totyogna a metróból a suli felé. A cserediákok közül azok, akik például Finnországból vagy onnan északról jöttek, lazán mászkálnak pólóban meg pulcsiban, mondván, hogy náluk ez az időjárás teljesen tavaszias és nagyon kellemes...hát nem tudom, milyen beteg ember mászkál 10 fokban egy szál pulcsiban, de én köszönöm, inkább nem utánoznám a példáját. :D
Reggelente mindig megörülök neki, hogy a napocska sugarai besütnek az ablakon, de:
1) vagy egy órán belül ellepik a felhők az égboltot és nyoma tűnik a napsütésnek
2) vagy annyira megtévesztő a dolog, hogy azt hiszi az ember, mennyire jó idő van odakint, aztán a francokat...ugyanolyan hideg van, mintha nem sütne a nap. :(
Mindenesetre most beszélnünk kell az összes tanárral, nyomatékosítjuk jelenlétünket, de remélhetőleg itt nem lesz semmi gebasz. Már most várom kicsit a hét végét, mert pénteken Erasmus parti lesz (remélhetőleg klasszisokkal jobb, mint amilyen a múltkori buli volt), szombaton pedig max. 2 óra alvás után indulunk Franciaországba, Strasbourgba. :) Nagyon szupi lesz! :))

"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék."

A bejegyzés trackback címe:

https://ninoness.blog.hu/api/trackback/id/tr464853077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása