Egy falatnyi gyémánt

Egy falatnyi gyémánt

2012. október 25. - ninoness

Ma este Flurversammlungot tartottunk az emelten, ez annyit takar, hogy az összes negyediken lakó emberke összegyűlt a konyhában (végre mindenkivel találkoztam) és megbeszéltük az együtt lakás legfontosabb részleteit, beosztottuk a Mülldienst (= szemetet levinni és egyszer kitakarítani a sütőt), maga a folyamat egy hétig tart. A régebb óta itt lakók elmesélték tapasztalataikat és egy igen érdekes eset is szóba került.
A múltban már háromszor előfordult, hogy egy hajléktalan nő bejött a koliba, azt viszont nem tudták, hogy hogyan. Kettőször a konyhát használta, egyszer pedig a fürdőt (még szerencse, hogy a takarítónőnk minden héten egyszer totál alaposan kitakarít). Feltételezhetően valaki beengedte a kaputelefonon keresztül vagy csak bejött valaki után, aki ebben az épületben lakik. Murphy törvénye egyébként, hogy pont akkor jelenik meg az emlegetett személy, amikor róla beszélünk, ugyanis körülbelül 10 percre rá kopogás a konyhaajtón, minden tekintet az ajtóra szegeződik és a nyitott ajtóban ott áll a nő, a maga 160 centijével, rettentő soványan és elég szedett-vetetten - itt megjegyezném, hogy rettentően megijedtem, ugyanis nem zártam kulcsra a szobaajtómat és teljesen levert a víz, hogy valamit esetleg elvihetett a nő, de szerencsére mindenem megvan.
Hál' Istennek, elég sokan voltunk odabent és hamar kitettük a nő szűrét a koliból, de akkor is... ez már a negyedik alkalom volt, kicsit azért rémisztő, hogy visszatérő vendég a "hölgy".
Mindenesetre van gázspraym, amit nem félek használni! ;)

Hozzáfűzném, hogy nagyon jó dolognak tartom ezt a havi egy alkalmas összejövetelt. Mindenki hangot tud adni a kérésinek, meg tudunk beszélni sok olyan dolgot, ami mindenkit érint, esetleg közösen tudunk dönteni/szavazni kényes témákban. Ilyet a legtöbb együtt élő közösségben eddig még nem tapasztaltam, jó látni, hogy ilyen nagy itt az összefogás/összetartás, ráadásul mindig van olyan, akihez fordulhatsz és tudod, hogy nem vagy egyedül a problémáddal, nyugodtan kérhetsz segítséget. :)
Tetszik ez a környék, jó a közösség is, nagy szerencsém van, hogy ebbe a kollégiumba kerültem. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://ninoness.blog.hu/api/trackback/id/tr754870603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása