Egy falatnyi gyémánt

Egy falatnyi gyémánt

2013. október 24. - ninoness

Ki mondta, hogy nem édes a bizonytalanság? Vannak napok, amikor tökéletes állapotban lebeghetsz két lehetőség között anélkül, hogy siettetnéd az idő múlását vagy kikényszerítenéd a helyzetből mindazt, ami benne rejlik olykor. Nem jó érzés egy válaszúton állni, ahol bármelyik irányt választhatod? A döntés a te kezedben van. Talán megváltoztatja az életed, minden jobb lesz, de csalódást is hozhat. Ez utóbbiak pedig táplálják tapasztalataink kicsiny, ám egyre növekvő halmazát.

Itt állok a nagy semmi közepén. Lehet, hogy jó dolog fog történni és egy ideig boldog leszek (illetve a mostaninál boldogabb - mert hát most is nagyon jól érzem magam), de az is lehet, hogy nem is következik semmi olyan, amire számítok, ami után áhítozok, és talán egy kis ideig rosszul fog érinteni a dolog, de utána megint minden ugyanaz lesz. Szóval bármi is következik, még kiélvezem ezt a kis pihenőt, mert nincs ennél kellemesebb.


Sokan azt mondják, az emberek a múltuk és a jövőjük miatt aggódnak állandóan. Mindenhonnan ez folyik és szinte bárhol erről olvashatunk. De a jelen, ami a legfontosabb lenne, nem úgy jelenik meg az életünkben, ahogy annak lennie kéne. A folyamatos izgalom és stressz helyett a jelennek kéne a középpontban állnia, az adott pillanattal kéne a legtöbbet foglalkoznunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle, s magunkból is. Ehelyett minden másra koncentrálunk, csak arra nem, amire kéne. Nos, itt az idő, hogy a jelenben éljek, hogy a jelenben éljünk.

Most nem érdekel, mi lesz holnap és mi volt tegnap. Bármi megtörténhet, amint reggel átlépem a küszöböt. Bármi.
Úgyhogy most szépen hátradőlök ezen a nem túl kényelmes széken és hagyom, hogy teljen az idő. Minden el fog dőlni idővel. Olyan még senkivel sem történt, hogy nem következett semmi. Mindig ott az újabb nap, tele lehetőségekkel. De most a MA a lényeg.

Lehunyom a szemem... Újra a semmi közepén találom magam.
Jobbra vagy balra?

Nem is tudom.

Talán ácsorgok még itt egy kicsit. :-)

"Élj a jelenben, emlékezz a múltra, és ne félj a jövőtől, mert nem létezik, és soha nem is fog. Mert mindig csak jelen van."

A bejegyzés trackback címe:

https://ninoness.blog.hu/api/trackback/id/tr215597865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása